ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

De ademconditie test

Klik op bovenstaande video en doe de test!

Ademconditie is het vermogen van het lichaam om zuurstof efficiënt op te nemen, te vervoeren en te gebruiken tijdens fysieke activiteit. Het kan worden verbeterd door regelmatig op een juiste manier te oefenen.

Goede ademconditie zal vaak leiden tot een verbetering van de prestaties in sport en fysieke activiteiten, een vermindering van stress en angst, en een verbetering van de algehele gezondheid. Specifieke ademhalingsoefeningen die juist geschikt zijn voor jou worden gegeven door o.a. Dennis Huizenga.

Wat van belang is dat er telkens stap voor stap een aanpassing gedaan dient te worden zodat jouw ademconditie gaat stijgen tot het moment het goed genoeg is en een periode nodig is om als het ware de vinger aan de pols te houden zodat deze ademconditie dan settelt in je ademcentrum in het brein.

De ademconditie test van ProBreathing is een manier om de huidige ademconditie van een individu te evalueren. De test kan worden gebruikt om een baseline te bepalen voor toekomstige verbeteringen, of om de vooruitgang te meten na het volgen van een ademhalingstraining.
De test geeft inzichten in o.a. de hoeveelheid zuurstof in het bloed en de hoeveelheid CO2 in het bloed. De resultaten van de test kunnen worden gebruikt om aanbevelingen te doen voor specifieke ademhalingsoefeningen of trainingen die kunnen helpen bij het verbeteren van de ademconditie.

Ademconditie scores

Wat betekent nu jouw score?

  • 0-10      Zeer laag (meeste mensen kunnen slecht functioneren)
  • 10-20   Laag (veel mensen ervaren regelmatig benauwdheid of kortademigheid of laag energie niveau)
  • 20-30   Onvoldoende (vaak buiten adem, gevoelig voor stress en sommige mensen hebben ook last van hooikoorts en/of onrustig gevoel)
  • 30-40   Matig
  • 40-50   Redelijk tot goed
  • 50-60   Uitstekend

Advies: Indien jouw score lager is dan 30 is het raadzaam je ademhaling te gaan trainen.

 

 

Bekijk programma's

Bepaal zelf hoe jij wilt trainen

De vorm van begeleiden kan je tijdens het programma naar wens aanpassen.

Persoonlijke begeleiding

Mogelijkheid tot live consulten in onze praktijk in Doornspijk als jij daar behoefte aan hebt. De intake vindt altijd plaats op locatie, zodat we een passend programma voor jou kunnen samenstellen. Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar via Whatsapp en Facetime wanneer jij ons nodig hebt.

Online lessen

Liever zelf aan de slag? Ons platform biedt meer dan 60 online video’s met oefeningen en uitleg om jouw ademconditie te verbeteren. Natuurlijk zijn wij altijd bereikbaar mocht je tegen problemen aanlopen of even meer hulp nodig hebben.

De mobiele app

Met onze handige app heb je jouw oefeningen altijd bij de hand. Zo kan jij aan de slag waar en wanneer je dat zelf maar wilt.

Astma Hyperventilatie Angsten

Wat te doen met Astma?

Bij het Breathing mastery programma combineren we de kennis uit de Buteyko cursus met vernieuwde inzichten en moderne technieken. Al vele mensen zijn door deze methode binnen 3 maanden astma vrij geworden, voorgoed.

link-arrowLees meer

Wat te doen met Hyperventilatie ?

Bij teveel ademen (hyper-ventilatie) ontstaat er een ademhaling die ze in medische termen “een ademhaling buiten de norm” noemen. Wanneer de ademhaling weer in de norm komt (m.a.w. wanneer men weer normaal ademt) zullen allerlei verschillende facetten van het lichaam zich gaan normaliseren. Kortom: jouw klachten verdwijnen en je voelt je weer fit.

link-arrowLees meer

Wat te doen met Angsten?

Wanneer je angsten of onrust ervaart is heel vaak de ademhaling daarbij ook uit balans. Er is enorm veel verborgen leed gaande op het gebied van angsten. Maar liefst 1 op de 5 personen krijgt te maken met een angstige periode of angststoornis. In het Breathing mastery programma ga jij samen met jouw persoonlijke begeleider op zoek naar de onderliggende redenen voor jouw angsten en onrustige gevoel.

link-arrowLees meer

Trainen op jouw manier

Altijd
whatsapp
support
Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen plannen we een intake gesprek in. We vinden het fijn om jou dan live te ontmoeten, dus vaak spreken we af op onze praktijk in Doornspijk. Als dat niet mogelijk is, kijken we uiteraard naar een manier die jou wel goed uitkomt.
Je krijgt direct toegang tot ons online platform met ruim 60 trainingsvideo’s. Hierin legt Dennis duidelijk de verschillende oefeningen uit en krijg je meer kennis over ademhaling. Zo kan je direct zelf aan de slag met het programma. Wij zijn altijd voor jou bereikbaar op Whatsapp mocht je tegen vragen aanlopen.
Oefen jij graag op je eigen tempo? Dat kan natuurlijk. Je kunt met het online platform prima zelf uit de voeten. In principe kan je zo het hele programma zonder begeleiding doorlopen.
Na een bepaald aantal online lessen vinden we het prettig om even te horen hoe het met je gaat. Dit doen we vaak door een online gesprek. We kijken of je tegen vragen aanloopt, of je al vooruitgang merkt en we bespreken welke oefeningen voor jou het belangrijkst zijn om mee verder te gaan. Mocht je dit echt niet willen kan je dit uiteraard ook overslaan.
We zijn goed bereikbaar voor online gesprekken, bijvoorbeeld via Zoom of Facetime. Zo kunnen we je op weg helpen bij vragen over de oefeningen en bespreken we samen welke stappen voor jou belangrijk zijn. Ook kijken we met je mee of je alle oefeningen op de juiste manier uitvoert. Wil jij graag volledig met live begeleiding werken, kies dan voor ons programma ‘Persoonlijke begeleiding’. We werken dan in live sessies bij ons op locatie in Doornspijk.

Wil jij graag met ons verder praten over je ademhaling?
Neem dan gerust contact met ons op.

    * Dit veld is verplicht