ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

Heb je astma? Je bent niet alleen. Miljoenen mensen wereldwijd leven met deze aandoening. Maar je hoeft niet te blijven worstelen. Er is een manier om je astma onder controle te krijgen en zelfs te overwinnen. Dat is waar wij bij Probreathing in beeld komen.

Wat is astma?

Astma is een aandoening waarbij je luchtwegen zich vernauwen en ontsteken. Dit kan leiden tot hoesten, kortademigheid, en piepende ademhaling. Maar stel je voor dat je deze symptomen kon verminderen, of zelfs helemaal kon elimineren. Dat is mogelijk met de juiste aanpak.

De Buteyko Methode

Bij Probreathing maken we gebruik van de Buteyko Methode, een ademhalingstechniek die oorspronkelijk is ontwikkeld in Rusland. Deze methode heeft al duizenden mensen geholpen hun astma onder controle te krijgen. Ondanks enige controverse over de wetenschappelijke interpretaties, blijft het een effectieve methode om astma te beheersen.

Bekijk het volledige basis programma

Stop astma

Dit is een uniek basis programma, online lessen gecombineerd met 1 uur persoonlijke begeleiding!

Dit programma gebruikt de methodes uit de bewezen Buteyko cursus met moderne inzichten en systeem.

Volgens Dennis Huizenga (internationaal adem-expert en gecertificeerd Buteyko therapeut) is het voor de meeste mensen niet gemakkelijk om de ademhaling te leren aanpassen in een paar dagen of alleen via videos of tekst. Dit programma combineert de voordelen van een online programma met de noodzakelijke persoonlijke begeleiding.

Astma is voor veel mensen te genezen (of sterk te verminderen) indien je voor 3 a 4 maanden bereidt bent te trainen voor 1 uur verdeeld over de dag. Bijna treedt er een sterk gereduceerd of volledige stop op medicijn gebruik binnen 2 maanden! *(het advies van Probreathing is dit altijd te doen in samenspraak met je arts. Probreathing kan je hierin begeleiden).

Het astma basis programma

Bij Probreathing bieden we het basisprogramma voor het stoppen van astma, inclusief 1 uur begeleiding. We analyseren jouw situatie, identificeren de symptomen die je ervaart en zoeken samen met onze begeleider, Dennis Huizenga, naar de onderliggende oorzaken. Vervolgens stellen we een persoonlijk programma op met oefeningen die het beste bij jou passen.

Het basisprogramma is ontworpen als een startpunt voor hyperventilatie behandeling. Hoewel veel mensen al binnen enkele weken aanzienlijke verbeteringen ervaren, raden we aanvullende begeleiding aan voor een grondigere aanpak. (Ons uitgebreide programma omvat meestal 6-8 uur begeleiding naast toegang tot ons online platform dit programma noemen we het persoonlijke begeleidingstraject)

Ontdek ons basispakket, een volledig online programma ontworpen om je te helpen je ademhaling te verbeteren. Met meer dan 50 trainingsvideo’s die je op je eigen tempo kunt volgen, biedt dit pakket je de vrijheid om je ademhalingsroutine te ontwikkelen wanneer en waar het jou uitkomt.

Stap voor stap leer je hoe je je ademhaling onder controle kunt krijgen. Het is belangrijk om de ademhaling tijdelijk een vast onderdeel van je dagelijkse routine te maken. Na verloop van tijd zal je autonome zenuwstelsel als vanzelf weer in balans komen, alsof het gereset is.

Met ons basispakket krijg je de tools en begeleiding die je nodig hebt om je ademhalingssysteem te transformeren en een gezondere ademhaling te bereiken. Dit alles vanuit het comfort van je eigen huis.

Echter, hoewel ons online basispakket een geweldige plek is om te beginnen, hebben we ontdekt dat veel mensen baat hebben bij persoonlijke begeleiding. Een op maat gemaakte begeleiding van 8 uur biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op je specifieke behoeften en uitdagingen, wat kan leiden tot nog betere resultaten. Beide opties zijn waardevol en effectief, het hangt allemaal af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Ga hier naar het persoonlijke begeleiding programma.

Makkelijke stappen

Dit programma volg je via ons eigen besloten online platform, waardoor je altijd precies ziet waar je bent gebleven.

Eigen tempo

Doe de lessen op jouw eigen tempo, herhaal het zo vaak als nodig is.

Controleer je adem

Leer wat er gebeurt in je lichaam en met welke oefeningen je balans krijgt.

Trainen op jouw manier

Altijd
whatsapp
support
Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen plannen we een intake gesprek in. We vinden het fijn om jou dan live te ontmoeten, dus vaak spreken we af op onze praktijk in Doornspijk. Als dat niet mogelijk is, kijken we uiteraard naar een manier die jou wel goed uitkomt.
Je krijgt direct toegang tot ons online platform met ruim 60 trainingsvideo’s. Hierin legt Dennis duidelijk de verschillende oefeningen uit en krijg je meer kennis over ademhaling. Zo kan je direct zelf aan de slag met het programma. Wij zijn altijd voor jou bereikbaar op Whatsapp mocht je tegen vragen aanlopen.
Oefen jij graag op je eigen tempo? Dat kan natuurlijk. Je kunt met het online platform prima zelf uit de voeten. In principe kan je zo het hele programma zonder begeleiding doorlopen.
Na een bepaald aantal online lessen vinden we het prettig om even te horen hoe het met je gaat. Dit doen we vaak door een online gesprek. We kijken of je tegen vragen aanloopt, of je al vooruitgang merkt en we bespreken welke oefeningen voor jou het belangrijkst zijn om mee verder te gaan. Mocht je dit echt niet willen kan je dit uiteraard ook overslaan.
We zijn goed bereikbaar voor online gesprekken, bijvoorbeeld via Zoom of Facetime. Zo kunnen we je op weg helpen bij vragen over de oefeningen en bespreken we samen welke stappen voor jou belangrijk zijn. Ook kijken we met je mee of je alle oefeningen op de juiste manier uitvoert. Wil jij graag volledig met live begeleiding werken, kies dan voor ons programma ‘Persoonlijke begeleiding’. We werken dan in live sessies bij ons op locatie in Doornspijk.

Belangrijkste voordelen voor jou

  • Professioneel programma met de kennis en expertise van de Buteyko cursus en Dennis Huizenga zelf.
  • Persoonlijke intake op locatie, waarbij we onder andere jouw ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte testen.
  • Let op! Dit programma omvat 1 uur begeleiding. Voor een meer persoonlijke aanpak raden we ons persoonlijke begeleidingstraject aan!
ASTMA
BREATHING MASTERY PROGRAMMA
  • Intake met o.a. testen van hartslag, zuurstofgehalte en ademconditie
  • 1 uur persoonlijke begeleiding
  • Online lessen
€399,- Start nu

Over Probreathing en Dennis Huizenga

Je vraagt je misschien af wie wij zijn. Probreathing is opgericht door Dennis Huizenga, een therapeut met jarenlange ervaring in het helpen van mensen met ademhalingsgerelateerde problemen. Dennis heeft twee boeken geschreven over het onderwerp en heeft duizenden mensen geholpen, zowel nationaal als internationaal.

Bekijk hier het interview met Dennis over de Buteyko methode.

Veel gestelde vragen (FAQ)

De meerwaarde zit hem vooral in de duidelijke stappen. In een groepscursus bepaalt vaak de begeleider of de groep het tempo. Ook zit niet iedereen te wachten om publiekelijk persoonlijke ervaringen te delen of hoge kosten te maken voor een-op-een begeleiding.
Lees hieronder een aantal van de vele testimonials.
Als je je aanmeldt kun je gelijk beginnen.

Testimonials

Wil jij graag met ons verder praten over hoe Probreathing jou kan helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

    * Dit veld is verplicht