ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

Wie was Dr. Konstantin Buteyko? (Bekijk de video hierboven!)

De video hierboven is een deel van een interview van Dennis Huizenga. In dit stuk geeft hij een uitleg over het onderzoek van dokter Konstantin Buteyko. Hij werd in 1923 in een klein dorpje in Oekraïne geboren. Na de Tweede Wereldoorlog ging hij medicijnen studeren in Moskou. Als medisch student raakte hij geïnteresseerd in het verband tussen ademhaling en gezondheid. Hij bestudeerde de ademhaling van gezonde en zieke mensen. Daarbij viel het hem keer op keer op dat veel zieke mensen zwaar ademen. Hun ademhaling was uit balans.

Buteyko ontdekte dat door patiënten rustiger te laten ademen, velen van hen zich beter gingen voelen. Dankzij zijn onderzoek begrijpen we nu hoe een diepe ademhaling kan leiden tot een breed scala van ziektes en symptomen, zoals een hoge bloeddruk, astma, allergie, angst, paniekaanvallen, longemfyseem, hooikoorts, slaapproblemen en hoofdpijn.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat je huidige ademconditie is. Dr. Buteyko ontwikkelde hiervoor de ‘Controle Pauze Test’. Deze test geeft binnen een minuut met een simpele oefening inzicht in jouw ademconditie. De resultaten van de test vormen de basis van de persoonlijke invulling van de training. De Buteyko methode bestaat vervolgens uit verschillende ademoefeningen die zorgen voor een gezonde ademhaling en het verhelpen van klachten.

Uiteindelijk kreeg de Buteyko methode in 1985 de erkenning die het verdiende en werd het officieel erkend door het Russische Ministerie van Volksgezondheid. De kroon op zijn werk. Ook in de rest van de wereld wint de Buteyko methode aan terrein. Zo is het opgenomen in de “British Guideline on the Management of Asthma”: het Handboek van de British Thoracic Society voor artsen.

Lee verder over Buteyko in deze artikelen:

 

Bekijk programma's

Bepaal zelf hoe jij wilt trainen

De vorm van begeleiden kan je tijdens het programma naar wens aanpassen.

Persoonlijke begeleiding

Mogelijkheid tot live consulten in onze praktijk in Doornspijk als jij daar behoefte aan hebt. De intake vindt altijd plaats op locatie, zodat we een passend programma voor jou kunnen samenstellen. Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar via Whatsapp en Facetime wanneer jij ons nodig hebt.

Online lessen

Liever zelf aan de slag? Ons platform biedt meer dan 60 online video’s met oefeningen en uitleg om jouw ademconditie te verbeteren. Natuurlijk zijn wij altijd bereikbaar mocht je tegen problemen aanlopen of even meer hulp nodig hebben.

De mobiele app

Met onze handige app heb je jouw oefeningen altijd bij de hand. Zo kan jij aan de slag waar en wanneer je dat zelf maar wilt.

Astma Hyperventilatie Angsten

Wat te doen met Astma?

Bij het Breathing mastery programma combineren we de kennis uit de Buteyko cursus met vernieuwde inzichten en moderne technieken. Al vele mensen zijn door deze methode binnen 3 maanden astma vrij geworden, voorgoed.

link-arrowLees meer

Wat te doen met Hyperventilatie ?

Bij teveel ademen (hyper-ventilatie) ontstaat er een ademhaling die ze in medische termen “een ademhaling buiten de norm” noemen. Wanneer de ademhaling weer in de norm komt (m.a.w. wanneer men weer normaal ademt) zullen allerlei verschillende facetten van het lichaam zich gaan normaliseren. Kortom: jouw klachten verdwijnen en je voelt je weer fit.

link-arrowLees meer

Wat te doen met Angsten?

Wanneer je angsten of onrust ervaart is heel vaak de ademhaling daarbij ook uit balans. Er is enorm veel verborgen leed gaande op het gebied van angsten. Maar liefst 1 op de 5 personen krijgt te maken met een angstige periode of angststoornis. In het Breathing mastery programma ga jij samen met jouw persoonlijke begeleider op zoek naar de onderliggende redenen voor jouw angsten en onrustige gevoel.

link-arrowLees meer

De Buteyko cursus

De Buteyko methode word al jaren als 5 daagse cursus wereldwijd gegeven. Bij Probreathing zijn we er achter gekomen dat online video lessen (zeker ook in tijden van COVID) aan mooie aanvulling zijn omdat niet iedereen de tijd en mogelijkheden heeft om aan, op vaste data, zo’n cursus te kunnen deelnemen.

Het Breathing Mastery Programma is ontstaan nadat adem-specialist Dennis Huizenga jaren cursussen te hebben gegeven en een-op-een individuele sessies te hebben gedaan. Hij kwam er achter dat niet iedere deelnemer op een vast tijdsstip kon en dat vaak reistijd en bijkomende kosten een issue waren.

In de loop der jaren is vanuit de typische Buteyko cursus een online systeem ontwikkeld waarbij naast de Buteyko methode ook nog andere belangrijke facetten worden meegenomen om voor de modernere situaties een adequate oplossing te bieden.

Trainen op jouw manier

Altijd
whatsapp
support
Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen plannen we een intake gesprek in. We vinden het fijn om jou dan live te ontmoeten, dus vaak spreken we af op onze praktijk in Doornspijk. Als dat niet mogelijk is, kijken we uiteraard naar een manier die jou wel goed uitkomt.
Je krijgt direct toegang tot ons online platform met ruim 60 trainingsvideo’s. Hierin legt Dennis duidelijk de verschillende oefeningen uit en krijg je meer kennis over ademhaling. Zo kan je direct zelf aan de slag met het programma. Wij zijn altijd voor jou bereikbaar op Whatsapp mocht je tegen vragen aanlopen.
Oefen jij graag op je eigen tempo? Dat kan natuurlijk. Je kunt met het online platform prima zelf uit de voeten. In principe kan je zo het hele programma zonder begeleiding doorlopen.
Na een bepaald aantal online lessen vinden we het prettig om even te horen hoe het met je gaat. Dit doen we vaak door een online gesprek. We kijken of je tegen vragen aanloopt, of je al vooruitgang merkt en we bespreken welke oefeningen voor jou het belangrijkst zijn om mee verder te gaan. Mocht je dit echt niet willen kan je dit uiteraard ook overslaan.
We zijn goed bereikbaar voor online gesprekken, bijvoorbeeld via Zoom of Facetime. Zo kunnen we je op weg helpen bij vragen over de oefeningen en bespreken we samen welke stappen voor jou belangrijk zijn. Ook kijken we met je mee of je alle oefeningen op de juiste manier uitvoert. Wil jij graag volledig met live begeleiding werken, kies dan voor ons programma ‘Persoonlijke begeleiding’. We werken dan in live sessies bij ons op locatie in Doornspijk.

Probreathing en de Buteyko cursus

Het Breathing mastery programma is eigenlijk een modernisering van de authentieke Buteyko cursus maar dan met de voordelen van nieuwe technieken. Oorspronkelijk bestaat de Buteyko cursus uit 5 avonden op locatie. Voor veel mensen was de drempel hierdoor hoog en Dennis Huizenga wilde zorgen dat meer mensen de methode konden volgen.

Door de combinatie van online en persoonlijke begeleiding is de Buteyko cursus in het Breathing mastery programma nu bereikbaar voor iedereen.

In de cursus leer je wat jouw huidige ademconditie is en wat dat doet met je lichaam. We gaan in op wat er gebeurt in het lichaam als je niet gebalanceerd ademt en wat bijdraagt aan een ongebalanceerde (‘buiten de norm’) ademhaling. Uiteraard focussen we vooral op welke oefeningen jou kunnen helpen om je ademhaling meer in balans te krijgen.

Daarnaast vinden we het belangrijk om ook breder te kijken naar wat bijdraagt aan een ongebalanceerde ademhaling. Zo kijken we naar onderwerpen als voeding, wat en hoeveel je drinkt en welke rol beweging speelt in je dagelijks leven.

Kortom: In het Breathing mastery programma leer je de basis uit de orginele Buteyko cursus maar dan met extra toevoegingen zonder afbreuk te doen aan de informatie die Buteyko als noodzakelijk zag. Probreathing staat nog steeds in direct contact met diverse nationale en internationale organisatie om zo aan de kwaliteitseisen te blijven voldoen.

Meer over het Breathing mastery programma

Wil jij graag met ons verder praten over Probreathing en de Buteyko cursus?
Neem dan gerust contact met ons op.

    * Dit veld is verplicht