ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

COVID-19 is meer dan alleen een respiratoire ziekte; het is een systemische aandoening die een breed scala aan orgaansystemen kan aantasten. Hoewel de infectie inderdaad direct het ademhalingssysteem beschadigt, gaat de impact verder. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat COVID-19 ook ontstekingen in de hersenen kan veroorzaken, hartcomplicaties kan leiden en diverse andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Dit betekent dat het herstel van COVID-19 een uitgebreide, holistische benadering vereist.

Een slechte ademconditie kan het herstel vertragen en de nawerkingen van de infectie verlengen. Dit kan leiden tot spanning op het werk en in privéaangelegenheden, wat vaak een neerwaartse spiraal van lichamelijke en geestelijke gezondheid in gang zet, vergelijkbaar met burn-out.

Het COVID-19 revalidatieprogramma van Probreathing is ontworpen om dit uitgebreide herstelproces te ondersteunen.

We gebruiken specifieke ademtechnieken om de ademconditie te verbeteren, wat een cruciale factor is voor het herstel van COVID-19, maar we erkennen ook de bredere impact van de ziekte. Probreathing heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met diverse ademhalings- en gezondheidsproblemen, zoals astma, hyperventilatie, COPD, slaapapneu en angststoornissen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Met de test in de bovenstaande video krijg je binnen 1 minuut inzicht in jouw ademconditie, wat een eerste beeld geeft van jouw situatie voor het herstel van een COVID-19-infectie.

We zijn toegewijd aan het bieden van de uitgebreide zorg en begeleiding die nodig is om deze complexe en hardnekkige ziekte aan te pakken.

Persoonlijk begeleiding programma

Een uniek programma

Volgens Dennis Huizenga (internationaal adem-expert en gecertificeerd Buteyko therapeut) is het voor de meeste mensen niet gemakkelijk om de ademhaling te leren aanpassen in een paar dagen of alleen via videos of tekst. Dit programma combineert de voordelen van een online programma met de noodzakelijke persoonlijke begeleiding.

Coronavirus
Het coronavirus heeft onze wereld op zijn kop gezet. Het ongrijpbare virus zorgt ervoor dat veel mensen kampen met onrust of angsten. Probreathing heeft al veel mensen kunnen helpen met het verminderen van deze klachten door het verbeteren van de ademconditie.
Met de toegenomen vraag naar ondersteuning bij de revalidatie na een COVID-19 infectie hebben wij dit programma ontwikkeld. Dit is er speciaal op gericht om de klachten na een infectie met COVID-19 te verminderen. We doen dit door te werken aan de ademconditie en omliggende factoren zoals voeding.

Een op maat gemaakt programma

Wanneer je start met het COVID-revalidatieprogramma van Probreathing, krijg je onmiddellijk toegang tot ons uitgebreide online leerplatform. Dit platform bevat een schat aan informatieve video’s die de invloed van ademhaling op het lichaam en de effecten van een ongebalanceerde ademhaling uitleggen.

Daarnaast biedt het platform een reeks oefeningen die je kunt gebruiken om je ademconditie te verbeteren en aan je herstel te werken. Deze ademhalingsoefeningen zijn logisch opgebouwd, zodat je een op maat gemaakt programma kunt volgen dat past bij jouw persoonlijke ademconditie. Je leert hoe, wat en wanneer je moet trainen.

Bij Probreathing kijken we verder dan alleen de ademhaling. We erkennen het volledige spectrum van factoren die je herstel kunnen beïnvloeden. Daarom krijg je ook advies over voeding en supplementen die het ziektebeeld kunnen verbeteren of verslechteren.

Na aankoop van het programma raden we je sterk aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met Probreathing. Dit stelt ons in staat om een afspraak te plannen met jou en Dennis Huizenga, die je specifiek zal begeleiden op jouw weg naar herstel.

De eerste intake vindt meestal plaats in onze praktijk op de Veluwe. Tijdens deze sessie voeren we verschillende metingen uit, zoals bloedsaturatie, hartslag, bloeddruk, ademfrequentie, ademdiepte en ademconditie. Deze informatie, samen met jouw persoonlijke verhaal, helpt ons om een flexibel plan op te stellen om je ademconditie zo snel mogelijk te verbeteren.

In het begin raden we aan om wekelijks een afspraak te hebben met je begeleider. Na 3 weken kan er meer ruimte tussen de afspraken komen, afhankelijk van verschillende factoren zoals jouw vooruitgang, lichamelijke aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen. Vervolgafspraken kunnen ook online via video meetings plaatsvinden, en via WhatsApp coaching zijn we altijd beschikbaar om korte vragen direct te beantwoorden.

De meeste mensen merken significante verbeteringen binnen 3-4 weken, mits ze dagelijks een uur trainen. We erkennen echter dat sommige mensen moeite hebben om hun huidige verzwakte staat te overwinnen. Hoewel het verbeteren van de ademhaling essentieel is, hebben we geleerd dat het herstel soms een zoekproces kan zijn. We zullen stap voor stap met jou samenwerken om de beste aanpak te vinden.

Makkelijke stappen

Dit programma volg je via ons eigen besloten online platform, waardoor je altijd precies ziet waar je bent gebleven.

Eigen tempo

Doe de lessen op jouw eigen tempo, herhaal het zo vaak nodig is.

Controleer je adem

Leer wat er gebeurt in je lichaam en met welke oefeningen je balans krijgt.

Trainen op jouw manier

Altijd
whatsapp
support
Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen plannen we een intake gesprek in. We vinden het fijn om jou dan live te ontmoeten, dus vaak spreken we af op onze praktijk in Doornspijk. Als dat niet mogelijk is, kijken we uiteraard naar een manier die jou wel goed uitkomt.
Je krijgt direct toegang tot ons online platform met ruim 60 trainingsvideo’s. Hierin legt Dennis duidelijk de verschillende oefeningen uit en krijg je meer kennis over ademhaling. Zo kan je direct zelf aan de slag met het programma. Wij zijn altijd voor jou bereikbaar op Whatsapp mocht je tegen vragen aanlopen.
Stap voor stap nemen we het programma door. Jou lichaam bepaalt het tempo ook al willen we zsm resultaat.
Indien het kwa energie of vervoer niet lukt om lags te komen kunnen we video meetings doen ipv persoonlijke meetings.

Hier zijn de belangrijkste voordelen van ons COVID-revalidatieprogramma voor jou:

 • Een persoonlijke intake op locatie, waarbij we verschillende metingen uitvoeren, waaronder je ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte.
 • Toegang tot meer dan 50 online lessen die je vanuit het comfort van je eigen huis kunt volgen.
 • Persoonlijke begeleiding die is afgestemd op jouw specifieke situatie, zodat je de hulp krijgt die je nodig hebt om te herstellen.
 • Het programma omvat 8 uur persoonlijke begeleiding. We zien je graag in persoon in onze praktijk in Doornspijk, maar we begrijpen dat het soms handiger kan zijn om een online Zoom-meeting te houden.

Ongeacht de methode, onze focus ligt op het bieden van de beste begeleiding om je herstel te bevorderen. Een professioneel programma dat je stapsgewijs begeleidt naar een betere ademconditie, wat essentieel is voor het herstel van COVID-19.

COVID-19
COVID-19 REVALIDATIE PROGRAMMA
 • Toegang tot het online platform
 • 8 uur persoonlijke begeleiding op locatie of via video meetings
 • Whatsapp ondersteuning
 • Gratis BreatheWell ademband
 • Gratis Sleepstrips
€999,- Start nu

Veel gestelde vragen (FAQ)

De meerwaarde zit hem vooral in de duidelijke stappen. In een groepscursus bepaalt vaak de begeleider of de groep het tempo. Ook zit niet iedereen te wachten om publiekelijk persoonlijke ervaringen te delen of hoge kosten te maken voor een-op-een begeleiding.
Lees hieronder een aantal van de vele testimonials.
Als je je aanmeldt kun je gelijk beginnen.

Testimonials

Wil jij graag met ons verder praten over hoe Probreathing jou kan helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

  * Dit veld is verplicht