ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test

Behandeling van (chronische) hyperventilatie

Hyperventilatie is een veel voorkomende aandoening waarbij mensen vaak te snel, te diep maar vooral teveel ademen. Dit kan leiden tot benauwdheid en andere ongemakken. Hoewel hyperventilatie goed behandeld kan worden, is het jammer dat veel behandelaars de kern van de ziekte niet begrijpen en daardoor onvoldoende effectief zijn in het behandelen ervan.

Bij probreathing hebben we al vele duizenden mensen geholpen om blijvend af te komen van (chronische) hyperventilatie. Onze benadering is gericht op het begrijpen van de oorzaken van hyperventilatie en het aanpakken van deze oorzaken op een effectieve manier. We kijken niet alleen naar de symptoom behandeling, maar vooral hoe we een blijvende verbetering kunnen bereiken.

Als je last hebt van hyperventilatie, is het belangrijk om een behandelaar te zoeken die de kern van de ziekte begrijpt en je daardoor effectief kan helpen. Bij probreathing hebben we veel ervaring met het behandelen van hyperventilatie en kunnen we je helpen om blijvend van je benauwdheid en hyperventilatie af te komen.

Bekijk bovenstaande video 🙂

Om te weten of je hyperventileert, is het raadzaam om de onderstaande ademtest te doen. Klik op de link om de test te doen en zo zeker te weten of dit het probleem is waar je mee te maken hebt.

Doe de adem-test

Einde aan hyperventilatie

Stop hyperventilatie met ons unieke programma dat online lessen combineert met persoonlijke begeleiding. Volgens adem-expert en gecertificeerd Buteyko therapeut Dennis Huizenga is het voor de meeste mensen niet gemakkelijk om de ademhaling aan te passen in een paar dagen of alleen via videos of tekst. Ons programma combineert de voordelen van online leren met de noodzakelijke persoonlijke begeleiding om je te helpen je ademhaling aan te passen en hyperventilatie te stoppen.

Leer in 6 stappen je ademhaling te optimaliseren. (de meeste mensen doen hier 3 a 4 maanden over met 1 uur training verdeeld over de per dag) Let op! Dit programma bevat maar 1 uur begeleiding, voor de meeste mensen is dat veel te weinig en is het raadzaam het persoonlijke begeleidingsprogramma te volgen. Dit is de basis.

Het hyperventilatie basis pakket

Bij Probreathing bieden we het basisprogramma voor het stoppen van hyperventilatie, inclusief 1 uur begeleiding. We analyseren jouw situatie, identificeren de symptomen die je ervaart en zoeken samen met onze begeleider, Dennis Huizenga, naar de onderliggende oorzaken. Vervolgens stellen we een persoonlijk programma op met oefeningen die het beste bij jou passen.

Het basisprogramma is ontworpen als een startpunt voor hyperventilatie behandeling. Hoewel veel mensen al binnen enkele weken aanzienlijke verbeteringen ervaren, raden we aanvullende begeleiding aan voor een grondigere aanpak. Ons uitgebreide programma omvat meestal 6-8 uur begeleiding naast toegang tot ons online platform.

Bij dit basispakket krijg je toegang tot ons uitgebreide online platform met meer dan 50 trainingsvideo’s. Hiermee kun je direct zelf aan de slag gaan om je ademhaling te verbeteren.

Je leert stap voor stap hoe je je ademhaling onder controle kunt krijgen. Het is belangrijk om de ademhaling tijdelijk een vast onderdeel van je dagelijkse routine te maken. Na verloop van tijd zal je autonome zenuwstelsel als vanzelf weer in balans komen, alsof het gereset is.

Met ons basispakket krijg je de tools en begeleiding die je nodig hebt om je ademhalingssysteem te transformeren en een gezondere ademhaling te bereiken.

Tip: Lees de blog

Makkelijke stappen

Dit programma volg je via ons eigen besloten online platform, waardoor je altijd precies ziet waar je bent gebleven.

Eigen tempo

Doe de lessen op jouw eigen tempo, herhaal het zo vaak nodig is.

Controleer je adem

Leer wat er gebeurt in je lichaam en met welke oefeningen je balans krijgt.

Trainen op jouw manier

Altijd
whatsapp
support
Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen plannen we een intake gesprek in. We vinden het fijn om jou dan live te ontmoeten, dus vaak spreken we af op onze praktijk in Doornspijk. Als dat niet mogelijk is, kijken we uiteraard naar een manier die jou wel goed uitkomt.
Je krijgt direct toegang tot ons online platform met ruim 60 trainingsvideo’s. Hierin legt Dennis duidelijk de verschillende oefeningen uit en krijg je meer kennis over ademhaling. Zo kan je direct zelf aan de slag met het programma. Wij zijn altijd voor jou bereikbaar op Whatsapp mocht je tegen vragen aanlopen.
Oefen jij graag op je eigen tempo? Dat kan natuurlijk. Je kunt met het online platform prima zelf uit de voeten. In principe kan je zo het hele programma zonder begeleiding doorlopen.
Na een bepaald aantal online lessen vinden we het prettig om even te horen hoe het met je gaat. Dit doen we vaak door een online gesprek. We kijken of je tegen vragen aanloopt, of je al vooruitgang merkt en we bespreken welke oefeningen voor jou het belangrijkst zijn om mee verder te gaan. Mocht je dit echt niet willen kan je dit uiteraard ook overslaan.
We zijn goed bereikbaar voor online gesprekken, bijvoorbeeld via Zoom of Facetime. Zo kunnen we je op weg helpen bij vragen over de oefeningen en bespreken we samen welke stappen voor jou belangrijk zijn. Ook kijken we met je mee of je alle oefeningen op de juiste manier uitvoert. Wil jij graag volledig met live begeleiding werken, kies dan voor ons programma ‘Persoonlijke begeleiding’. We werken dan in live sessies bij ons op locatie in Doornspijk.

Belangrijkste voordelen voor jou

  • Professioneel programma met de kennis en expertise van de Buteyko cursus en Dennis Huizenga zelf.
  • Persoonlijke intake op locatie, waarbij we onder andere jouw ademconditie, hartslag en zuurstofgehalte testen.
  • De persoonlijke begeleiding helpt jou inzicht te krijgen in jouw verbeterpunten en hoe deze aan te pakken.
  • Let op! Dit programma omvat 1 uur begeleiding. Voor een meer persoonlijke aanpak raden we ons persoonlijke begeleidingstraject aan!
HYPERVENTILATIE
BREATHING MASTERY PROGRAMMA
  • Intake met o.a. testen van hartslag, zuurstofgehalte en ademconditie
  • 1 uur persoonlijke begeleiding
  • >50 Online lessen
€399,- Start nu

De adem-band

De adem-band helpt als extra ondersteuning bij de oefeningen van de Buteyko cursus. Door het dragen van de band word je je bewuster van jouw ademhaling. Door de band korte perioden gedurende de dag en nacht te dragen, werk je aan de rustige ademhaling waar we naar streven.
De band is beschikbaar in drie verschillende maten:
Small – middenrif omvang 67 – 87cm
Medium – middenrif omvang 89 -105cm
Large – middenrif omvang 105 – 120cm
Bestel de band hier online.

Veel gestelde vragen (FAQ)

De meerwaarde zit hem vooral in de duidelijke stappen. In een groepscursus bepaalt vaak de begeleider of de groep het tempo. Ook zit niet iedereen te wachten om publiekelijk persoonlijke ervaringen te delen of hoge kosten te maken voor een-op-een begeleiding.
Lees hieronder een aantal van de vele testimonials.
Als je je aanmeldt kun je gelijk beginnen.

Testimonials

Wil jij graag met ons verder praten over hoe Probreathing jou kan helpen?
Neem dan gerust contact met ons op.

    * Dit veld is verplicht