ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test
 • Adem beter en slaap dieper met de adem band

  De ademband, ook bekend als de BreatheWell Belt of Butyeko Belt, is een hulpmiddel dat kan helpen bij het verbeteren van de ademhaling. Het is een elastische band die om de borst wordt gedragen en die de ademhalingsspieren ondersteunt. De band is ontworpen om het ademhalingsvolume te verminderen en de ademhaling te vertragen, waardoor het lichaam in staat is om meer zuurstof op te nemen en efficiënter te functioneren.

  Ademhaling is een essentieel onderdeel van het leven en is belangrijk voor ons fysieke en mentale welzijn. Goed ademen kan ons helpen ons energieker te voelen, onze stress te verminderen en onze slaapkwaliteit te verbeteren. Helaas ademen veel mensen niet op de juiste manier, waardoor ze allerlei gezondheidsproblemen kunnen krijgen, zoals kortademigheid, benauwdheid en vermoeidheid.

  Het is bekend dat meer dan 90% van de mensen in de westerse wereld te veel ademt. Dit komt doordat we vaak gehaast en gestrest zijn en ons lichaam constant in de vecht- of vluchtmodus staat. Hierdoor gaan we automatisch meer en sneller ademen dan nodig is, waardoor we te veel koolstofdioxide uitademen en te weinig zuurstof opnemen. Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, zoals vermoeidheid, stress, slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen en zelfs chronische ziekten.

  De ademband kan helpen bij het verminderen van deze klachten door het ademhalingsvolume te verminderen en de ademhaling te vertragen. Wanneer we minder lucht in- en uitademen, neemt de concentratie van koolstofdioxide in ons lichaam toe en worden onze cellen beter van zuurstof voorzien. Dit staat bekend als het Bohr-effect, een bekend medisch fenomeen dat beschrijft hoe een verandering in koolstofdioxideconcentratie de zuurstofafgifte aan de cellen beïnvloedt.

  Wanneer we de ademband ‘s nachts dragen, kan het helpen bij het verminderen van snurken en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Door het ademhalingsvolume te verminderen, wordt het lichaam ondersteund om efficiënter te ademen en de zuurstoftoevoer naar de cellen te verhogen. Dit kan leiden tot betere slaap, minder vermoeidheid en meer energie gedurende de dag.

  Het dragen van de ademband overdag kan ook helpen bij het verbeteren van de ademhaling en het verminderen van klachten zoals kortademigheid en stress. De band kan worden gedragen net onder de borstspieren bij mannen en net onder de bh-band bij vrouwen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de band goed aansluit, maar niet te strak zit.

  De BreatheWell Belt is een van de populaire adembanden op de markt, en dat is niet voor niets. De band is ontworpen om de ademhaling te ondersteunen en te verbeteren, zowel overdag als ‘s nachts. De band is gemaakt van hoogwaardige materialen en is comfortabel om te dragen. Het is een geweldige optie voor mensen die last hebben van ademhalingsproblemen, zoals snurken, kortademigheid en astma.

  Naast het verbeteren van de ademhaling en het verminderen van ademhalingsproblemen, heeft de BreatheWell Belt nog andere voordelen. Door de band te dragen tijdens het sporten kan het de sportprestaties verbeteren. De ademhaling wordt namelijk efficiënter, waardoor er meer zuurstof naar de spieren gaat. Dit kan helpen om de spieren sneller te laten herstellen na een intensieve training.

  Maar niet alleen tijdens het sporten kan de BreatheWell Belt nuttig zijn. Ook tijdens het werk of andere dagelijkse activiteiten kan het de ademhaling verbeteren en vermoeidheid verminderen. Veel mensen die de band dragen ervaren meer energie gedurende de dag en voelen zich minder snel moe.

  Een ander voordeel van de BreatheWell Belt is dat het kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Het dragen van de band ‘s nachts kan het snurken verminderen en ervoor zorgen dat men dieper en rustiger slaapt. Hierdoor wordt men uitgeruster wakker en kan men beter functioneren gedurende de dag.

  Tot slot is de BreatheWell Belt een betaalbare en effectieve manier om de ademhaling te verbeteren en ademhalingsproblemen te verminderen. Het is een veilige en natuurlijke manier om de gezondheid te verbeteren en het welzijn te bevorderen. Of men nu overdag of ‘s nachts de band draagt, het kan een groot verschil maken in het dagelijks leven.

  In conclusie, de BreatheWell Belt is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om hun ademhaling te verbeteren en ademhalingsproblemen te verminderen. Het biedt meerdere voordelen, zoals het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van sportprestaties. Het is een betaalbare en effectieve oplossing die kan helpen om het welzijn te bevorderen en de gezondheid te verbeteren.

  Wil jij ook de voordelen van de BreatheWell Belt ervaren? Bestel dan nu jouw exemplaar op https://upgradejezelf.nl/products/ademband-of-buteyko-band en adem beter, slaap beter en voel je energieker!

  Ga rechtstreeks naar de BreatheWell adem band website? Klik hier

  Video over de ademband kun je hier bekijken.

  Wil je meer weten over de adem band en sport? Klik hier

Wil jij graag met ons verder praten over je ademhaling?
Neem dan gerust contact met ons op.

  * Dit veld is verplicht