ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test
 • Ademhaling en vermoeidheid: ontdek de verrassende verbinding

  Vermoeidheid heeft vaak meer te maken met ademhaling dan voeding of stress.

  Herken je ook wel dat je regelmatig weinig energie hebt en snel uitgeput raakt? Dat is een veelvoorkomend probleem, en vaak zit de oorzaak in de ademhaling. Hyperventilatie is één van de grootste verborgen boosdoeners achter vermoeidheid. Symptomen van hyperventilatie zijn bijvoorbeeld snelle en oppervlakkige ademhaling, moeite met neusademhaling, mondademhaling, frequent zuchten, gespannen neusvleugels, benauwdheid en duizeligheid. Doe een ademtest op Probreathing.nl en ontdek binnen een minuut of je hyperventileert. http://probreathing.nl/ademtest/

  Buteyko methode en vermoeidheid

  De Buteyko-methode is een techniek voor het beheersen van ademhaling en wordt vaak gebruikt om vermoeidheid, astma en andere aandoeningen die verband houden met ademhaling te verbeteren. De techniek is gebaseerd op het bewust worden van de ademhaling, deze aan te leren passen en het verbeteren van de kwaliteit van de ademhaling door middel van regelmatige oefeningen en het verminderen van overbodige of diepe ademhaling. Als dit voldoende wordt getraind zal het centraal ademhaling systeem deze zg. instelling als vaststaand maken waarna de ademhaling als standaard goed geregeld blijft zonder dat er telkens oefeningen gedaan moeten worden.

  De Buteyko-methode en chronische vermoeidheidssyndroom

  De symptomen van chronische vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) zijn al beschreven in de 19e eeuw, maar de oorzaken van deze aandoening zijn nog steeds onduidelijk. Dr. K.P. Buteyko stelde dat de ware oorzaak van de ziekte nog niet is gevonden, zolang er sprake is van veel oorzaken. Veel gevallen van ME/CVS kunnen verklaard worden door de aanwezigheid van chronische hyperventilatie bij de patiënt. De hyperventilatie veroorzaakt verminderde bloedcirculatie en tekort aan zuurstof in de hersenen, wat leidt tot hyperreactiviteit van het immuunsysteem. Het zenuwstelsel en de spieren van de hyperventilerende mens verblijven voortdurend in een toestand van zuurstoftekort. Het zenuwstelsel en de spieren zijn daardoor onder constante spanning en dit leidt tot vermoeidheid en uitputting. Bovendien heeft een overmatige hoeveelheid koolstofdioxide in het bloed een verdovend effect op het centrale zenuwstelsel, waardoor de hyperventilatie nog erger wordt.

  Het is belangrijk om deze vicieuze cirkel te doorbreken door ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken te beoefenen, zodat het zenuwstelsel en de spieren weer in een normale toestand komen en de hyperventilatie vermindert.

  Tip 1 als ademhalingsoefeningen! Bekijk deze video en doe de oefening mee.

  Tip 2: abonneer je gratis op het YouTube kanaal zodat je meer en meer bewust gemaakt wordt over je ademhaling. Klik hier

  Tip 3: Abonneer je gratis op de nieuwsbrief van Probreathing zodat je aanbiedingen, nieuwe items en artikelen elke maand in je email krijgt. Geen onzin verhalen, geen gedoe!

  Naast ademhaling kunnen de volgende factoren ook verminderd worden door een aantal veranderingen in het dagelijks leven:

  • Eet gezonde en evenwichtige maaltijden en wees voorzichtig met dierlijke eiwitten en koffie;

  • Probeer te slapen op je buik of op je zij in plaats van op je rug, omdat liggen de ademhaling intensiveert. Als je benauwd voelt, ga dan zitten, omdat zitten de ademhaling rustiger maakt dan liggen;

  • Doe regelmatig bewegingen waarbij je door je neus kunt ademen, dit verhoogt het kooldioxidegehalte in je bloed;

  • Vermijd stress en emoties, zowel positieve als negatieve, want deze kunnen de ademhaling verhogen. Probeer binnen je grenzen te blijven en geef jezelf ontspanning door bijvoorbeeld mooie muziek te luisteren of ontspanningsoefeningen te doen.

  Probreathing is een bedrijf dat zich richt op het verminderen van hyperventilatie en vermoeidheid bij mensen, wil je meer info kijk dan op Probreathing.nl.

  Andere passende artikelen:

  Ademhaling, een vergeten factor naar optimale gezondheid

Wil jij graag met ons verder praten over je ademhaling?
Neem dan gerust contact met ons op.

  * Dit veld is verplicht