ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test
 • Hyperventilatie symptomen

  Artikel hyperventilatie symptomen 

  Er zijn enorm veel mensen zich niet bewust dat bepaalde hyperventilatie symptomen (of klachten) te maken hebben met hun ademhaling. Om zeker te weten dat we over hetzelfde hebben is het zo dat hyperventilatie symptomen of klachten wenkunnen samenvoegen met chronische hyperventilatie symptomen. Het is namelijk zelden zo dat hyperventilatie op zich, alleen op een bepaalt moment plaatsvind want dan zou het een hyperventilatie aanval zijn.

  Hyperventilatie is een enorm veelvoorkomende ziekte. Meer dan de helft van de Westers ingestelde mens heeft een vorm van hyperventilatie alleen zal de tijd uit gaan wijzen of deze mensen ook daadwerkelijk daar bewust last van zullen krijgen. (bron: vele onderzoeken van Dr. Buteyko https://en.wikipedia.org/wiki/Buteyko_method )

  Chronische hyperventilatie symptomen

  Hieronder een deel van de lijst met veelvoorkomende hyperventilatie klachten. In totaal zijn er ruim 150 ziektes direct verbonden met onze ademhaling en is het duidelijk zo dat bij het verbeteren van de adem-conditie deze symptomen bijna altijd voorgoed zullen verdwijnen.

  -meeste vormen van allergie
  -bronchiale astma
  -chronische bronchitis
  -obstructieve bronchitis
  -longemfyseem (in lichte en middelzware vorm)
  -alle vormen van neusverstopping
  -bijholteontsteking
  -opgezwollen neusamandelen
  -neuspoliepen
  -vatbaarheid voor verkoudheden
  -eczeem
  -acne
  -spataderen
  -aambeien
  -hypertensie (te hoge bloeddruk)
  -hypotensie (te lage bloeddruk)
  -angina pectoris
  -te hoog cholesterolgehalte
  -arteriosclerose (verharding van de bloedvaten)
  -artrose
  -fibromyalgie
  -chronische vermoeidheid
  -suiker diabetes II (insulineonafhankelijke vorm)
  -spijsverteringsproblemen
  -spastische darm
  -constipatie
  -koud gevoel in vingers en tenen
  -migraine
  -duizeligheid
  -onverklaarbare angsten
  -slecht concentratievermogen
  -slapeloosheid
  -snurken
  -slaapapneu
  -spanning en onrust

  Zoals te zien is zijn deze ziektes uiteenlopend en bijna nooit blijvend te genezen met alleen medicijnen.

  Oorzaak van chronische hyperventilatie klachten

  De oorzaak van ziekte is het over-ventileren van de longen. In dit artikel wordt uitgebreid ingegaan op wat is hyperventilatie, zodat we nu dit niet opnieuw hoeven aan te kaarten: https://www.upgrade-jezelf.nl/blog/wat-is-hyperventilatie

  Klachten hyperventilatie (of dit nu ’s nachts is of bij inspanning ) zijn tijdelijk  wel te onderdrukken maar op de langere termijn niet te voorkomen als de oorzaak niet wordt aangepakt. En de oorzaak zit hem in de over-ventilatie van de longen waardoor er minder zuurstof in de cellen komt dan wenselijk is om de innerlijke balans te bewaren. Onze cellen zijn ingesteld om te blijven leven dus de natuurlijke weg van een cel is die van innerlijk balans (homeostase https://en.wikipedia.org/wiki/Homeostasis)

  Gek maar waar zijn dus eigenlijk de klachten of symptomen van hyperventilatie pogingen van het lichaam om je te redden of met andere woorden om de innerlijke balans te herstellen.

  Voorbeeld: Iemand voelt zich ‘licht in het hoofd’, dit gevoel komt direct door een vermindering van zuurstof in het brein. Vaak is er voldoende zuurstof aanwezig in het bloed maar doordat er te weinig koolstofdioxide in het lichaam is (door de hyperventilatie) kan dit zuurstof in het bloed te weinig worden afgegeven aan de cellen in het brein en ontstaat er als gevolg duizelingen of licht in het hoofd gevoel. Vaak gaat de persoon in kwestie even zitten of liggen, hierdoor zal de ademhaling verminderen, zuurstof zal weer beter worden afgegeven en die persoon zal weer verder gaan met waar hij/zij mee bezig was. Een typisch geval van een wederkerend patroon. Een nog heftigere ervaring vindt plaats bij flauwvallen na hyperventilatie of een ritje met de ambulance omdat door hyperventilatie de persoon in kwestie het gevoel had een hartaanval te hebben gekregen. Bij flauwvallen na een hyperventilatie aanval grijpt het systeem zo in dat we letterlijk stoppen waar we mee bezig waren, we liggen dan op de grond en gaan weer rustiger ademen, koolstofdioxide percentage stijgt weer in het lichaam, zuurstof wordt weer beter afgegeven aan de cellen en we komen weer bij met een vaak erg ingrijpende ervaring waar angst om dit weer te krijgen opeens een realiteit is. Na zo’n ervaring is er logisch gezien een mentaal aspect bijgekomen, angst om dit weer te ‘krijgen’.

  Dit patroon is eigenlijk alleen te doorbreken om te beginnen bij de kern van het probleem en dat is de hyperventilatie aan zich bij de bron aan te pakken.

  Behandeling chronische hyperventilatie symptomen

  Er zijn vele wegen naar Rome maar helaas ook vele wegen die leiden naar geen totale genezing. Als therapeut heb ik veel mensen in mijn praktijk gehad of gesproken via internet of telefoon die al eerder bezig waren geweest met hun ademhaling maar helaas nog steeds niet af waren gekomen van hun hyperventilatie. Erg zonde van de tijd en financiën, het is alleen maar raden welk puntje van de ijsberg ik te spreken krijg en hoeveel mensen doorgaan met het leven met deze ziekte/disbalans en denken dat dit ongeneselijk is.  Ikzelf heb jaren zelf last gehad van chronische hyperventilatie voordat ik later therapeut werd. En ook ik heb vele specialisten gezocht ook op verschillende vakgebieden. Nu na ruim een decennia ademhaling specialist te zijn (heb al ruim 15 jaar een praktijk in hoe je het beste uit jezelf kunt halen en daar ook een boek over geschreven: https://www.upgrade-jezelf.nl/proloog-boek-upgradejezelf  , heb honderden mensen een op een geholpen met hun hyperventilatie klachten en vele meer via groepscursussen en online) ik kan alleen maar zeggen dat er absoluut wat aan te doen is mits je bereidt bent daar een aantal maanden 45-60 minuten per dag voor te trainen, dan zal je centrale ademhalingssysteem een nieuwe instelling hebben in de gasuitwisseling in je lijf waardoor de chronische hyperventilatie symptomen voorgoed weg zullen blijven.

Wil jij graag met ons verder praten over je ademhaling?
Neem dan gerust contact met ons op.

  * Dit veld is verplicht