ADEM - CONDITIE TEST

De ademconditie test geeft binnen 1 minuut duidelijkheid over jouw ademconditie.

Start Test
 • Wat te doen bij hyperventilatie

  Wat te doen bij hyperventilatie?
  Hyperventilatie is een aandoening waarbij iemand vaak te snel, te diep maar vooral te veel ademhaalt. Dit kan leiden tot veranderde hoeveelheden zuurstof en koolstofdioxide in het bloed, wat kan leiden tot symptomen zoals duizeligheid, pijn op de borst en spierkrampen.

  Hyperventilatie kan een aantal verschillende oorzaken hebben, waaronder angst en stress, infecties, hormonale veranderingen, en sommige medicijnen. In sommige gevallen kan het ook een teken zijn van een onderliggende aandoening, zoals een longziekte of hartaandoening.
  Een van de meest voorkomende oorzaken van hyperventilatie is angst, stress en de ademinstelling van de moeder m.a.w. je ademt al heel je leven teveel maar in een bepaalde periode is dat meer dan anders en krijg je symptomen. Als je onder grote stress staat, kan je ademhaling onregelmatig worden en sneller en dieper worden. Dit kan leiden tot veranderde hoeveelheden zuurstof en koolstofdioxide in het bloed, wat kan leiden tot hyperventilatie. Infecties, zoals griep en longontsteking, kunnen ook leiden tot hyperventilatie doordat ze de ademhaling beïnvloeden.
  Hormonale veranderingen, zoals die tijdens de zwangerschap, kunnen ook leiden tot hyperventilatie. Bij zwangere vrouwen kan de groeiende baarmoeder druk uitoefenen op de ademhalingsorganen, wat kan leiden tot onregelmatige ademhaling en hyperventilatie. Sommige medicijnen, zoals astma-inhalatoren en sommige pijnstillers, kunnen ook leiden tot hyperventilatie.
  In sommige gevallen kan hyperventilatie een teken zijn van een onderliggende aandoening, zoals een longziekte of hartaandoening. Als je denkt dat je hyperventileert, is het belangrijk om naar een adem specialist te gaan die je checkt en om de oorzaak te achterhalen en de juiste behandeling te krijgen.
  Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op hyperventilatie. De meest voorkomende symptomen zijn duizeligheid, pijn op de borst en spierkrampen. Mensen met hyperventilatie kunnen ook last hebben van een snelle hartslag, kortademigheid, zweten en trillen. Sommige mensen kunnen ook last hebben van een gevoel van benauwdheid en een droge mond.
  Omdat er verschillende soorten bestaan heeft Dennis Huizenga van Probreathing hierover een video gemaakt, kijk deze hier: https://www.youtube.com/watch?v=sTCKV3l_ssM&t=25s
  Wil je meer weten over hyperventilatie en eventuele ademhalingsoefeningen? Kijk dan hier: https://www.youtube.com/watch?v=yBLLgB96oZ8&t=5s

  Voor meer info kun je ook kijken op de website www.probreathing.nl
  Interessante blog’s:

Wil jij graag met ons verder praten over je ademhaling?
Neem dan gerust contact met ons op.

  * Dit veld is verplicht